Microsoft 365 recordsmanagement, governance & compliance

Ik ben onafhankelijk compliance Microsoft Nederland - foto: Eric Burger– en informatie-governance specialist met een focus op Microsoft 365, Office 365 en SharePoint. Sinds vijftien jaar ben ik zelfstandig gevestigd adviseur en sinds 2010 zet ik mijn ervaring in het vakgebied in om als adviseur en trainer bedrijven en Archiefwet plichtige organisaties te ondersteunen bij de functionele inrichting van archivering en compliance in Microsoft 365, Office 365 en SharePoint. En bij de organisatie en inrichting van Office 365 governance.

Archivering is een onderdeel van de standaard functionaliteiten van Office 365 en kan worden toegepast op zowel documenten, e-mail en chat functies.  Ik kan u helpen met onafhankelijke en deskundige beantwoording van veel gestelde vragen over SharePoint- en Office 365 recordsmanagement en informatie-governance:

–          Kan je in SharePoint digitaal archiveren? Kan dat ook in Office 365?

–          Moet ik rekening houden met archivering vanaf de ontwerpfase?

–          Welke verschillende opties zijn er voor archivering? Wat zijn Office 365 ‘labels’?

–          Heb ik metadata of inhoudstypen nodig voor archivering? Hoe werkt dat?

–          Is Office 365 gecertificeerd voor archivering?

–          Kan je zaakgericht werken met SharePoint?

–          Is Office 365 veilig genoeg om in te archiveren?

–          Hoe kan ik met SharePoint voldoen aan wet- en regelgeving voor archivering?

–          Hoe regel ik de governance van onze SharePoint-  of Office 365 omgeving?

Ik beschik over dertig jaar ervaring met documentmanagement en recordsmanagement, ik ken de mogelijkheden en beperkingen van SharePoint recordsmanagement, zaakgericht werken, alsmede de allerlaatste ontwikkelingen rond compliance in Office 365. Ik werk graag samen met èn tussen de verschilllende stakeholders bij compliance vraagstukken: uit business, legal, recordsmanagement/DIV en communicatie.

Voorbeelden van mijn dienstverlening en ervaring:

Bij een provincie toetste ik de inrichting van recordsmanagement aan het programma van eisen op basis van NEN2082. Voor een gemeente was ik recordsmanagement specialist in een zaakgericht werken/archiveren project met SharePoint en MSDynamics. Als projectmanager begeleidde ik namens een ZBO de implementatie van een SharePoint portal voor interne communicatie en zaakgericht werken/archiveren. Voor een ZBO voerde ik een second opinion uit op ontwerp en inrichting van het recordcenter in SharePoint. Voor een nutsbedrijf vergeleek ik de mogelijkheden van een dedicated DMS/RMA met SharePoint recordsmanagement. Bij een waterschap bracht ik functionele adviezen uit over zaakgericht werken met een SharePoint omgeving. Bij een omgevingsdienst ondersteunde ik het opstellen van een programma van eisen met recordsmanagement kennis.

Sinds 2011 ben ik voor GO Opleidingen (Voorburg) met plezier CRKBO-gecertificeerd trainer/opleider voor  Recordsmanagement en Governance in SharePoint  en Office 365 compliance: veiligheid en archivering  met zowel open inschrijving- als maatwerk-trainingen.

Ik kan ten dienste van uw organisatie als projectmanager en adviseur onafhankelijk van Office 365-leveranciers opereren . Via o.a.  blogs, artikelen en presentaties deel ik regelmatig mijn kennis en ervaring.