Microsoft 365 recordsmanagement, governance & compliance

Ik ben compliance Microsoft Nederland - foto: Eric Burger– en informatie-governance specialist met een focus op Microsoft 365, Office 365 en SharePoint. Ruim dertien jaar ben ik zelfstandig gevestigd adviseur en sinds 2010 zet ik mijn ervaring in het vakgebied in om bedrijven en Archiefwet plichtige organisaties te ondersteunen bij de functionele inrichting van archivering en compliance in Microsoft 365, Office 365 en SharePoint. En bij de organisatie en inrichting van Office 365 governance. Als projectleider, adviseur en als trainer.

Microsoft 365 biedt out-of-the-box verschillende mogelijkheden voor archivering. Maak de inrichting van recordsmanagement onderdeel van uw Microsoft 365 platform door gebruik te maken van de standaard componenten in Office 365 (labels) of SharePoint. Of breid deze mogelijkheden uit naar complete zaakgerichte oplossingen voor zaakgericht werken, zaakgericht archiveren, archiefbeheer en postdistributie met één van de oplossingen uit de markt.

Ik kan u helpen met onafhankelijke en deskundige beantwoording van veel gestelde vragen over SharePoint- en Office 365 recordsmanagement en informatie-governance:

–          Kan je in SharePoint digitaal archiveren? Kan dat ook in Office 365?

–          Moet ik rekening houden met archivering vanaf de ontwerpfase?

–          Welke verschillende opties zijn er voor archivering? Wat zijn Office 365 ‘labels’?

–          Heb ik metadata of inhoudstypen nodig voor archivering? Hoe werkt dat?

–          Is SharePoint gecertificeerd voor archivering?

–          Kan je zaakgericht werken met SharePoint?

–          Is Office 365 veilig genoeg om in te archiveren?

–          Hoe kan ik met SharePoint voldoen aan wet- en regelgeving voor archivering?

–          Hoe regel ik de governance van onze SharePoint-  of Office 365 omgeving?

Ik beschik over bijna dertig jaar ervaring met documentmanagement en recordsmanagement, ik ken de mogelijkheden en beperkingen van SharePoint recordsmanagement, zaakgericht werken, alsmede de allerlaatste ontwikkelingen rond compliance in Office 365. Ik werk graag samen met èn tussen de verschilllende stakeholders bij compliance vraagstukken: uit business, legal, recordsmanagement/DIV en communicatie.

Voorbeelden van mijn dienstverlening en ervaring:

Voor een gemeente was ik recordsmanagement specialist in een zaakgericht werken/archiveren project met SharePoint en MSDynamics. Als projectmanager begeleidde ik namens een ZBO de implementatie van een SharePoint portal voor interne communicatie en zaakgericht werken/archiveren. Voor een ZBO voerde ik een second opinion uit op ontwerp en inrichting van het recordcenter in SharePoint. Voor een nutsbedrijf vergeleek ik de mogelijkheden van een dedicated DMS/RMA met SharePoint recordsmanagement. Bij een waterschap bracht ik functionele adviezen uit over zaakgericht werken met een SharePoint omgeving. Bij een omgevingsdienst ondersteunde ik het opstellen van een programma van eisen met recordsmanagement kennis.

Sinds 2011 ben ik voor GO Opleidingen (Voorburg) met plezier trainer/opleider voor  ‘Recordsmanagement en Governance in SharePoint’  en Office 365 compliance: veiligheid en archivering met zowel open inschrijving- als maatwerk-trainingen.

Ik kan ten dienste van uw organisatie als projectmanager en adviseur onafhankelijk van SharePoint-leveranciers opereren . Via o.a.  blogs, artikelen en presentaties deel ik regelmatig mijn kennis en ervaring.